Tannbehandling

 

Tannsykdom er et av de vanligste problemene vi kommer bort i hos hund og katt. Vi ser mye tannstein, tannkjøttbetennelse, periodontitt og andre sykdommer i munnhulen. Vi vet at tannsykdom kan være svært smertefullt for mennesker, og vi regner derfor med at dyret kan ha det like vondt. Dessverre er dyrene ikke like flinke til å vise smerte, og de slutter som oftest ikke å spise selv om det gjør vondt. Som oftest blir tannsykdom og tannproblem oppdaget hos veterinær. Mange/de fleste hunder og katter kommer til å trenge tannbehandling flere ganger i løpet av livet. 

Tannbehandling må utføres i narkose. Tannbehandlingen består av tannrøntgen, tannrens med ultralydscaler på tenner og under tannkjøtt, polering og eventuelt tanntrekk dersom det er nødvendig. Tannrøntgen bør alltid være en del av tannbehandlingen, da en svært stor andel av tannsykdommene ikke kan oppdages uten at man tar røntgenbilder. Det er også viktig å ta røntgenbilder før og etter tanntrekk for å utføre dette på en trygg måte.

Etter behandlingen vil du få med god informasjon om hva som har blitt gjort og hva du må gjøre videre hjemme. 

Vi har investert i moderne og kostbart utstyr for å kunne tilby det beste til ditt dyr. Veterinær Merethe har tatt flere etterutdanningskurs innen tannsykdom.

Forebyggende behandling mot plakk og tannstein: daglig tannpuss vil forebygge plakk og tannstein hos hund og katt. De fleste dyr kan trenes til å pusse tenner, men det er lettest om man starter når de er unge. Husk å bruke egnet tannbørste og tannpasta laget til dyr!

(Mer informasjon kommer - nettsiden er under utvikling)